петък, 11 април 2014 г.

Великденски солени зайци

За два дни - три поста тук! Или наближава Великден, или нямам извинение :)

Зайчето с карираните уши ми е слабост от дете...
Реших обаче да разширя на синчеца кръгозора, като му предложа и други десени...


За тестото на соленките: 
три яйца, 500 гр бяло брашно, 300 гр оризов грис, половин кофичка кисело мляко, чашка зехтин, половин лъжичка сода, сол. До получаване на меко нелепкаво тесто за разточване.

 Месите, разделяте тестото на две - към едната половинка добавяте червен пипер, предварително разтворен в малко зехтин - около половин лъжица от пипера. После, за по-сигурно и червено, слагате и две лъжици лютеница или доматено пюре. Тестото става по-лепкаво, затова накрая ще трябва подплатете с пълнозърнесто брашно (заради нюанса) до подходяща за разточване червена тъкан. 


От изрязаните кръгчета в тавичката оформяте малки шарени яйца.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...