понеделник, 26 януари 2015 г.

пАпска яхния

Разликата между небезизвестната ПОПСКА ЯХНИЯ и въпросната ПАПСКА е, че във втората освен задължителните цели глави балучка, присъстват главички арпаджик и глави стар лук, което сигурно я прави някак по-височайша:



Нещо такова:




*Първо сложих ред глави от всички видове лук (добре изчистени), ред джолан и повторно - ред глави лук. Без никаква мазнина на 200 градуса за час в глинен гювеч. Да се запече лукът.
След час наръсих със сол, малко соев сос, черен пипер, червен пипер и зехтин и върнах обратно за още 45 мин. Да се запържи.
Накрая добавих размразени бейби моркови и два обелени настъргани домата. Още 45 минути. Да се задуши.
Запечено, запържено и задушено.
Пък и повече глави на едно място често предполагат повече опит и мъдрост, нали.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...