четвъртък, 23 април 2015 г.

Свръхчеснови питки

В изчерпателната зеленчукова стилистика  на манджата по-долу имам зад гърба си вече една тотално царевична питка, една мегадоматена фокача, една хиперлучена салата, зеленчуково "чудесо от храброст", както и супер зелева туршия, пълен спектър чушки, зърнена тарталета, телешко "Мара подробната" и др. Неудобно ми е да пускам всички като препратки, че постът ще стане нетърпимо полифоничен.

Продукти:
бял чесън, черен чесън (ферментирал чесън, с кадифен мармаладен вкус), чеснови кълнове, пресен чесън, див чесън, брашно от чесън, чеснови гранули, чеснова паста



Да, най-накрая намерих глава черен чесън - мечтая за него от доста години. Не ме питайте за цената му...

В първо действие замесвате обикновено тесто за хляб (само че със зехтин), като вътре добавяте още една лъжичка брашно от чесън и половин лъжичка чеснови гранули, чеснова паста.
Оставяте да втаса.

Във второ действие разточвате тестото на тънки питки.
Отгоре извезвате някакви ваши си мотиви, в които включвате всички видове чесън.
Наръсвате свободните участъци с чеснови гранули.
Намазвате добре всичко отгоре със зехтин и запичате на 180 градуса.


Живи и здрави!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...