вторник, 7 април 2015 г.

Великденски скалички



Забърквате си ваша си интерпретация на "скаличките" (домашни бисквити, топнати за момент в силен ароматен студен плодов чай, суров сусамов тахан, всякакви сурови ядки, парченца сушени плодове, пчелен мед, сокът от половин лимон, сокът от половин портокал, подправки, бренди) и ги оставяте поне за една нощ на хладно. На сутринта разстилате тестото върху фолио, навивате внимателно на салам и оформяте дълъг равномерен фитил с дебелина около 3-4 см диаметър.  После нарязвате различни по дължина парчета. Изправяте ги, подреждате ги и отгоре набождате главите на моаи-те, залепени предварително върху картон, с втъкани клечки за зъби, които да настърчат от долния край.



И в миг се озовавате на Великденския остров...
Приятно пътуване във времето и пространството.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...