вторник, 5 април 2016 г.

Шафранова тортина



- Без торта и тази година, какво мислиш?
- Разбира се, достатъчно багаж ще мъкнем, че и торта...
- Да, нали?! Ъъъъъ... Само дето тук едно тесто от сладки ми остана днес, к’во да го правя... И най-различни остатъци от шоколади се подмятат из хладилника…



Основа: два белтъка, 40 гр. масло, бакпулвер, щипка сол, чаша и половина пудра захар, брашно от лимец до получаване на твърдо ронливо тесто.
Крем: течен шоколад Нутела – няколко лъжици, парченца натурален, парченца бял, парченца млечен шоколад с лешници
Глазура: Две чаши кокосови стърготини, едно яйце, пет лъжици пудра захар, половин лъжичка бакпулвер, 35 гр. масло, кафена чашка прясно мляко, ванилия, шафран, цвят от роза, цвят  жасмин, чай от бъз и вишни (едно сухо пакетче), прясна портокалова кора, хибискус. Шафранът и портокалът доминираха сред целия този панаир от аромати
Съставките се разбъркват и се оставят настрани да престоят 20 минутки, след което се наръсват върху шоколада, като внимателно го запечатват. 
Пече се на 180 градуса до зачервяване.
Вид, удобен за разнасяне.

 

 Досущ шафранови полета, нали, лилавите поля на моя дом!





Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...