неделя, 7 август 2016 г.

Заскрежарено сирене

Нарежете сиренето на големи правоъгълни плочки с дебелина около сантиметър.
*Поради липсата на какъвто и да било нож в полеви условия се наложи да импровизирам с дентален конец. Освен забавно, се оказа и доста прецизно.  
Подредете в тавичка от алуминиево фолио, предварително застлана с хартия за печене.

Нарисувайте отгоре тънък "скреж" от пресни билкови листенца:
*мащерка, риган, розмарин, босилек, див джоджен, магданоз, копър, бял равнец, индрише


Наръсете със зехтин.


Хубаво запечатайте всичко с два/три пласта меко алуминиево фолио.
Сложете на жарта, като най-важното е да поставите внимателно от горещите въглени и върху капака.
Изчакайте от 5 до 7 минути.
Махнете от огъня, старателно отстранете първия пласт от фолиото и изчакайте още 5 минути.
Поднесете, като разгърнете възможно най-патетично останалите две завеси:

липсват само саксиите с подправки на перваза ;)

И всяка хапка е гледка към различен свят...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...