сряда, 2 ноември 2016 г.

Дребен печен...

... арпаджик (три цвята):


Всяка есен не пропускаме да се възползваме от арпаджика по пазара. Пече ли се нещо блажно във фурната, паралелно с него мятам в една тавичка няколко шепи арпаджик. Предварително само го измивам, така мокър го наръсвам  със сол и за двайсетина минути на 200 градуса е готов.

Тази година жонглираме с вкуса на три цвята лукчета - жълт, червен, че бял даже... Пъстри гердани може да нанижем. И дори уроци по градинарство ще си спретнем в малки саксии от вътрешната страна на кухненския прозорец (веднъж вече разлистихме групичка бобови)...

След изпичането люспите лесно се отстраняват.
Вкусна гарнитура-занимавка, която се услажда и на разни лакоми тригодишни, които вероятно не са и чували за песничката:
Луковица малка който изяде, 
минзухар в корема ще му порасте... :)


Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...